به گزارش راهبرد معاصر روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در گزارشی نوشت: تلاش و ایده امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای "خود مختاری استراتژیک" برای اروپا و ایفای نقش به عنوان "سومین ابرقدرت" فراتر از ایالات متحده و چین، با مخالفت شدید سیاست گذاران خارجی آلمان مواجه شده است.
متین هاکوردی، کارشناس سیاست خارجی حزب سوسیال دموکرات در این باره به روزنامه "تاگس اشپیگل" گفت: این یک اشتباه جدی برای غرب است که به خود اجازه می دهد در برخورد با پکن دچار تفرقه شود. وی گفت: غرب، یعنی اروپا و ایالات متحده، باید همیشه تلاش کنند تا با هم و نه به صورت جدا شده در قبال چین عمل کنند.
"هاکوردی" که گزارشگر ایالات متحده و چین در کمیسیون اروپای پارلمان آلمان هم هست به طور غیرمستقیم از اظهارات ماکرون مبنی بر اینکه اروپا باید از درگیری بین پکن و تایوان دور بماند انتقاد کرد. وی در این باره گفت: اگر ماکرون بخواهد از آمریکا فاصله بگیرد تا خود را به دولت پکن عرضه کند، هیچ چشم اندازی برای موفقیت وجود ندارد. وی چنین رویکردی را محکوم به شکست ارزیابی کرد.
هاکوردی گفت: درس تلخ جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، باید برای غرب این باشد که ما به رویکردی انتقادی نسبت به دولتهای مستبد، از جمله چین، نیاز داریم، نه عشقبازی سادهلوحانه.
کریستوف پلوس، سیاستمدار اروپایی حزب دموکرات مسیحی آلمان نیز پیشنهاد ماکرون را رد کرد. پلوس به تاگس اشپیگل گفت: اگر ماکرون اکنون بدون اتحاد نزدیک با ایالات متحده برای مسیری جداگانه برای اروپا تلاش می کند، این امر مرگبار خواهد بود.
وی تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا مهمترین شریک آلمان در خارج از اروپا است. این مقام حزب دموکرات مسیحی گفت: روابط آلمان و ایالات متحده از هر نظر در سطح سیاسی، اقتصادی و جامعه مدنی غیر قابل جایگزینی است . وی افزود: به ویژه در شرایط سیاسی کنونی جهانی، اتحاد نزدیک بین اروپا و ایالات متحده آمریکا بسیار مهم است.
این نماینده حزب دموکرات مسیحی گفت که تهدیدات روسیه و چین در مانورهای نظامی جاری در سواحل تایوان نیاز به یک پاسخ روشن اروپایی همراه با ایالات متحده دارد مبنی بر اینکه قوانین بین المللی نباید نقض شود! وی افزود: این مسئله فقط در مورد اوکراین یا تایوان نیست، بلکه در اینجا مسئله ارسال علامت هایی به کل جامعه جهانی مطرح است. سؤال این است که آیا ما قوت قانون را می خواهیم یا قانون قدرتمندترها را.
از طرفی "دیتمار بارتش"، رهبر فراکسیون حزب چپ در پارلمان آلمان ، تأیید محتاطانه ابتکار مکرون را ابراز کرد. بارتش به تاگس اشپیگل گفت: استقلال استراتژیک اروپا هدفی است که ارزش تلاش برای آن را دارد اگر با هدف تبدیل شدن به نیروی حافظ صلح در جهان ترکیب شود.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته یک سفر چند روزه به چین داشت و مورد استقبال شی جین پینگ، رئیس جمهور این کشور قرار گرفت. ماکرون در مصاحبه با «پولیتیکو» در جریان پرواز داخلی چین، مفهوم استقلال استراتژیک را برای اروپا ترویج کرد و اروپا را به عنوان سومین ابرقدرت در کنار آمریکا و چین به تصویر کشید.
ماکرون هشدار داد که خطر بزرگی برای اروپا وجود دارد که درگیر بحرانهایی شود که مربوط به ما نیست، که مانع از ایجاد خودمختاری استراتژیک میشود. ماکرون با اشاره به تجاوزات فزاینده چین به تایوان و انتقاد آمریکا از پکن هشدار داد که اروپا نباید فکر کند که فقط دنباله رو آمریکا است.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری و حزب کونیست چین مفهوم خودمختاری راهبردی ماکرون را تایید میکند و مقامهای چینی به صورت مداوم به این مساله در تعاملشان با کشورهای اروپایی اشاره میکنند.
مکرون در سفر اخیر خود که به چین داشت در مورد موضوعهای مختلفی از جمله بحران اوکراین، روابط اقتصادی بین دو کشور و تقابل بین پکن و واشنگتن بر سر تایوان گفتگو کردند./تسنیم